top of page

Блиц интервю с Таня Димитрова, учител в детска градина

"Спортът е моята арена за себенадминаване."

Блиц интервю с Таня Димитрова, учител в детска градина

1. Може ли да се представиш с няколко думи?
Аз съм Таня, едно пораснало 41 – годишно момиче, което „гони” ветровете.

2. Какво е спортът за теб?
Начин на изразяване на моето Аз – борбеност, последователност, воля, себераздаване.

3. Мислиш ли, че спортът помага на децата за тяхното развитие или по-скоро е допълнителен ангажимент, който им отнема времето, в което могат да учат повече?
За съжаление, спортът е криворазбрана дейност от съвременните родители. Те изпращат децата си да спортуват, за да си „изхабят” енергията или да отслабнат. Спортът не е нито едното, нито другото. Той е дисциплина, организираност, сила, дух, които изграждат човешката личност и я приучават да преодолява препятствията в живота. Спортът е този, който създава устойчив на повратностите човек. Всяко дете трябва да спортува, за да се развива хармонично – физически и психически. Активно спортуващите деца са и добри ученици.

4. Как успяваш да издържаш големите физически натоварвания?
С времето човешкият организъм свиква с физическите натоварвания – изгражда издръжливост. Винаги се вслушвам в организма си и преценявам кога каква тренировка да направя. Тежките тренировки редувам с активно възстановяване. На тренировка работя до 80-90% от възможностите си, максимума оставям за състезание.

5. Имаш ли хранителен режим? Ако имаш, какъв е?
Не, нямам хранителен режим. Но задължително се храня 4-5 пъти на ден. Предпочитам домашноприготвената храна. Преди тренировка и състезание наблягам на въглехидратите.

6. По време на дългите бягания вземаш ли някакви течности, храна?
Да, по време на маратон приемам въглехидратни гелчета, а на подкрепителните пунктове пия по малко вода, за да не се дехидратирам. Любимите ми гелчета са “Melligel” с вкус на мента и какао. Защото са органични, с хималайска сол и допринасят за подържане на енергийния и солевия баланс.

7. Каква е твоята мотивация да продължаваш да бягаш?
Да бъда различна, да бъда силна, да доказвам на себе си и на другите, че мога да побеждавам, въпреки че името ми стои думата ВЕТЕРАН .

bottom of page