top of page

ЗА АТЛЕТА

Copyright: <a href='https://www.123rf.com/profile_tascha1'>tascha1</a>

Кои сме ние

Атлета е създадена с основна цел да популяризира устойчивото спортно хранене, като в смисълът на „устойчивост“ е заложено разбирането за системна и дългосрочна полза и/или не-вреда при производство и употреба на храни и добавки за професионални състезатели, активно спортуващи и хора подложени на продължителни умствени и физически натоварвания.

Нашата мисия

В стремежа си да подобрява своите качества и постижения, независимо в каква област, всеки един човек се опитва да прилага различни стратегии за постигане на по-големи успехи. 
Ако погледнем човешкото тяло като една машина, която се нуждае от гориво и фини настройки, за да работи по най-добрия начин, бихме казали, че храната е едно от водещите средства за крайния резултат. 
Независимо дали човек спортува активно, състезава се професионално или просто изпитва удоволствие от нещата които прави, „зареждането“ на организма с гориво, несъмнено оказва влияние върху постиженията.


Това важи с много голяма сила за професионалистите отдали се на спорта. Голямата конкуренция, създаде предпоставка за поява на нови тесни специалисти разглеждащи в детайли всяка една област, която би повлияла на подготовката и крайния резултат на състезателя. Един от тези специалисти е човекът, който се грижи за хранителния режим на спортиста – нутриционист /диетолог/


В тази връзка, съвсем логично, на пазара се появи и голямо разнообразие от продукти – храни и хранителни добавки, които претендират, че биха могли да окажат влияние върху формата и постиженията на спортистите. Тези твърдения отвориха много важни теми, за това до колко и как цялото това огромно разнообразие е благоприятно за всеки един организъм, как се консумира, как се комбинира, пропорции и т.н. Освен всички въпроси по отношение на консумацията, възникна и въпросът за това до колко твърденията за въздействието всеки един продукт са верни. Има ли направени изследвания, доказателства, публикации и др.

Нашата мисия:

 • Да накараме хората да бъдат по-близо до природата, като използват нейните хранителни ресурси в своя полза;
   

 • Да даваме максимално коректна информация за влиянието на храните и хранителните добавки върху човешкия организъм и в частност организмите на спортистите;
   

 • Да представяме качествата на естествените продукти, през призмата на спортните постижения;
   

 • Да показваме негативното влияние върху организма на продукти с бързо действие;
   

 • Да запазим организма максимално дълго в добра спортна форма, чрез консумиране на чиста балансирана храна.

Copyright: <a href='https://www.123rf.com/profile_tnn103eda'>tnn103eda</a>
Copyright: <a href='https://www.123rf.com/profile_melnyk58'>melnyk58</a>

Дейности

Под формата на семинари, обучения, работни срещи и различни други активности, АТЛЕТА ще дава възможност за максимална информираност по интересни теми свързани с устойчивото спортно хранене. 
Ще бъдат привличани специалисти от областта на спорта, спортисти, треньори, спортни изследователи, диетолози, медици, производители на храни и хранителни добавки и др. 
Ще се създаде широка платформа за мнения и дискусии.

bottom of page